Dippen in natuurwater

Ervaring Back2purebasic Dippen in natuurwater
'Zelfs in het heetst van de zomer heb ik moeite om buitenwater in te gaan. Het is toch altijd even bibberen. En mijn kinderen maar lachen; die rennen er altijd zó in. Daar wilde ik al langer eens wat aan doen. Toen zei een vriendin: 'ga je mee dippen? Ik heb iemand gevonden die dat begeleid'. Alida. Ik dacht, dat wordt vast een beetje zweverig, maar goed, gewoon doen. Nou, niks zweverig hoor. Alida krijgt je, met beide benen op de grond, zó dat koude water in. Haar uitleg en de ademhalingsoefeningen maakten dat het me gewoon lukte. Ik liep er zó in, buitenwater van 6 graden, hartje december. Ik stond verbaasd van mezelf. Makkelijk is het niet, de ervaren hulp is in het begin echt nodig. Zo merk je dat het steeds wat beter/ makkelijker gaat.'
Nieke Hoitink
uit Aalten
'Dippen stond al een tijdje op mijn bucketlijstje. Uiteindelijk meegegaan met een vriendin om de daad bij het woord te voegen. Eerst begeleid dippen had mijn voorkeur, omdat je dan informatie en training krijgt hoe je het koude water in kunt gaan. De ademhalingsoefeningen zijn prettig om te doen voor je het water in gaat. Alida begeleidt de oefeningen goed, zodat je je helemaal kunt focussen op je ademhaling. Dan ga je het water in. Alida houdt de tijd bij en geeft tips en adviezen. Dat is erg prettig als je je adem even niet onder controle kunt krijgen. Na afloop het warme kopje thee met een lekkere koek maken het helemaal af. Het dippen met Alida heeft mij vertrouwen gegeven en ik heb de tools gekregen zodat ik het nu ook zelfstandig kan.'
Chris van den Hooff
uit Aalten
De koudetraining biedt mij op zowel mentaal als fysiek vlak veel. Het geeft een boost aan mijn zelfvertrouwen. Het geeft steeds weer een kick. In het dagelijks leven ben ik bewuster van mijn ademhaling. Fysiek geeft het een opkikker en ik slaap beter. Alida begeleidt de training super. Ze heeft duidelijk veel kennis en is erg betrokken. Tot slot is het echt gewoon heel erg leuk.
Jetske
uit Aalten
Gallerij
Aanmelden

Zin om een keertje aan te sluiten bij een koude training? Dat kan! Aanmelden gaat via +31622393954. Dit jaar hebben wij een groepsapp aangemaakt waarin alle praktische informatie en datums worden gecommuniceerd. 

De koude training wordt gegeven op een zaterdag en/of zondag bij de Slingeplas te Bredevoort. Van 10:00 tot 11:00 uur. De training bestaat uit een ademhalingstraining, begeleiding bij het dippen en thee met lekkers na afloop. Prijs per persoon €15,-. Een 3 rittenkaart kost €40,- en is één dipseizoen geldig (van oktober t/m maart).